Kaj je matcha?

Matcha je mleti zeleni čaj v najčistejši obliki, ki vsebuje več sekundarnih rastlinskih snovi (barvil, dišav in arom) in je zato boljši od običajnega zelenega čaja.

Kaj je značilno za matcho?

Za matcho v prahu je značilen visok delež zdravih antioksidantov, ki podpirajo imunski sistem in preprečujejo proces staranja.

Za razliko od zelenega čaja, pri katerem se čajni lističi le namakajo v vroči vodi, pri matchi pijete zmlete čajne lističe cele. Zaradi tega je okus še bolj intenziven.

Zakaj imamo HB matcho?

Dolgo smo jo iskali in končno smo jo našli. Za HB matcho imajo posebno majhno plantažo matche, kjer ročno oberejo vse listke. Tem listkom poberejo žilice, da ima matcha pravi, sladkast okus in ne greni.

Meljejo jo s kamni, da se zdrobi v fin prah, vendar takšen, ki obdrži vse okusne in zravilne lastnosti. Nič ni na hitro in strojno, vse je ročno pregledano in nadzorovano.

Zakaj torej izbrati našo matcho?

  • je čudovite zelene barve (prav takšne, kakršna mora biti!)
  • ob mešanju se na vrhu pojavi lepa penica (kar nakazuje na to, da je kvaliteta neoporečna)
  • okus je sladkast in ne greni (ker so iz listkov ročno pobrane vse žilice)
  • ob mešanju se zelo lepo topi – ni nadležnih grudic
  • z njo lahko ustvarjate vse recepte, ki se jih spomnite (nekaj pa smo vam jih že napisali v sodelovanju s slovenskimi poznavalci in ustvarjalci kulinaričnih dobrot)
  • količina in cena sta v res lepem sorazmerju. Za 50g odštejete toliko, kot drugod za 30g. In ne, ni nič slabše kvalitete. Je ceremonialna, najboljša kvaliteta.