Jiggly mousse cake – matcha puding

Sestavine

  • 9 g želatine (lahko je agar)
  • 2 jž matche
  • 350 ml mleka (lahko tudi veganskega)
  • 200 ml sladke smetane (lahko je veganska)
  • 50 g sladkorja (lahko tudi več za tiste, ki so bolj sladkosnedi)
  • 80 g bele čokolade

Postopek

Namočite želatino, da nabrekne oz da lističi postanejo mehki.

Matcho in sladkor pomešajte v posodi, dodajte sladko smetano in dobro premešajte, da se vse skupaj poveže.

Mleko segrejte na 60 stopinj. Vanj dodajte želatino in nasekljano čokolado in mešajte, dokler zmes ne postane gladka.

Na koncu združite z matcho, dobro premešajte in precedite v model.

Lahko uporabite ramekine, silikonske modelčke ali pa kar karton od mleka.

Postavite v hladilnik za najmanj 4 ure ali čez noč.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta spletna stran uporablja piškotke. Pred nadaljevanjem uporabe te spletne strani vam priporočamo, da si preberete več o piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani. S klikom na gumb "Sprejmi" soglašate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.