Najti pravo kozmetiko, ki se učinkovito bori proti aknam je prava borba – vemo!

Akne 101
Dr Schröder, ki je preizkusila  vse Laponie izdelke, priporoča uporabo izdelkov, ki ne mašijo por in ne dražijo kože.

KATERE IZDELKE UPORABIMO NA KOŽI NAGNJENI K NASTANKU AKEN?

Naša najljubša kombinacija izdelkov v borbi proti aknam je preprosta rutina za oljnato kožo. Ta rutina vsebuje Laponie nežni, a globinski čistilni gel in Laponie nežno in negovalno kremo za obraz.

Zakaj je Laponie čistilni gel idealen za aknasto kožo?
Narejen je iz le nekaj skrbno izbranih sestavin, ki so kot nalašč za občutljivo in problematično kožo. Laponie čistilni gel se ne peni in temeljito raztopi olje, umazanijo in ličila z močnimi a koži prijaznimi rastlinskimi aktivnimi snovmi. Kožo neguje in hidrira z ekstraktom sladkorne pese, hkrati pa jo pomirja z antibakterijskim ksilitolnim sladkorjem. Je brez dodanih dišav.

In zakaj je Laponie krema za obraz primerna za aknasto kožo?
Vsebuje le sestavine, ki so nujno potrebne in delujejo čarobno na vsako občutljivo in problematično kožo. Je brez dodanih dišav, brez »maščobnega alkohola« in z nežnimi konzervansi. Rastlinski glicerin in natrijev PCA potešita žejno kožo, koloidna ovsena kaša pa preprečuje izgubo vode in tako pomirja razdraženo polt. Olja oljne repice, ovseno olje in makovo olje kožo nahranijo, da se počuti hidrirano in mehko, brez neprijetnega občutka mastne kože.

Se bojite olj v kozmetiki? Ni potrebe po tem – Laponie  kemičarka Jaana pojasnjuje, da vse odvisno od maščobnih kislin, ki jih olje vsebuje in njihovega kombiniranja. Olja z visoko vsebnostjo linolne kisline blagodejno vplivajo na aknasto kožo in bolj mastno kožo, medtem ko oleinska kislina odlično deluje na vseh suhih tipih kože. Raziskave so pokazale, da aknasti koži dejansko primanjkuje linolne kisline.

Laponie krema za obraz vsebuje mešanico olja oljne repice, ki ima nekoliko višjo vrednost oleinske kisline, pomirjujoče ovseno olje, čigar razmerje med oleinsko in linolno ksilino je 50/50 in makovo olje, ki vsebuje veliko linolne kisline.

Če imate aknasto kožo in potrebujete nekaj za nadzor olja v koži in hkrati čiščenje kože brez sušenja le te, priporočamo sledeče:
V Laponie kremo za obraz vmešajte nekaj kapljic »Clarifying treatment« gela, ali pa teh nekaj kapljic nanesite na očiščen obraz pred uporabo Laponie kreme. »Clarifying treatment«  gel je lahkotni, brez-oljni serum, ki targetira mozoljčke in lise na nežen način. Zaradi zares visokega nivoja anti-mikrobov v izdelku, je ta izdelek popolnoma brez dodanih konzervansov, brez dišav in alkohola.