Prednost Laponie pakiranja je v dizajnu in obliki izdelkov, ter v materialu, katerega je v celoti mogoče raciklirati.
Zato so se pri 8/9 izdelkov odločili za pakiranje v velikosti 100 ml ali manj, pri izbiri materialov pa za aluminij in steklo, plastiko pa so v čim večji meri zanemarili.

Prav vsi Laponie izdelki se lahko reciklirajo.

  • Tonik, olje za obraz, balzam za vsestransko uporabo, Calming Treatment in Clarifying Treatment izdelki so pakirani v svetlo, zaščitno, vijolično steklo z gumijastimi in/ali plastičnimi pokrovčki in kapalkami.
  • Tube mleka za čiščenje, gela za čiščenje in kreme za obraz pa so narejene iz aluminija, z majhnimi plastičnimi pokrovčki.
  • Vsa zunanja embalaža je izdelana iz kartona.

 

PRAKTIČNOST
Da pripomoremo k zmanjšanju odpadkov, lahko iz vsakega izdelka iztisnemo vse do zadnje kapljice. Vsi Laponie izdelki so pakirani po največ 100 ml, zaradi česar so odlični tudi za potovanja – izdelke lahko vzamete s seboj na letalo! Vsi izdelki iz glavne linije izdelkov (z enim čistilom) se prilegajo standardni plastični vrečki, ki se jo dobi za kozmetiko ob vstopu na letalo.

PODOBA IZDELKOV
Abstraktni elementi na Laponie embalaži prihajajo iz edinstvenega umetniškega dela, ki ga je za Laponie ustvarila nadarjena ilustratorka in oblikovalka iz mesta Helsinki, Aino-Maija Metsola. S posebnim zanimanjem za barve Aino-Maija ustvarja drzne, a nežne podobe z uporabo raznolikih tehnik – vse od vodnih barv do črnila, markerjev in gvaše.

 

KAKO NAJBOLJE RECIKLIRAM/LOČUJEM LAPONIE EMBALAŽO?

TUBE
Aluminijaste tube se reciklirajo kot kovina, pokrovčki pa kot plastika. Zelo preprosto kajne?

STEKLENICE
Odlepite nalepko s steklenice in ju ločeno reciklirajte: steklenico v steklo, nalepko v plastiko
Tudi pipete lahko reciklirate tako, da jih razstavite pod plastiko, kovino in steklo.

KOZARČEK
Odlepite nalepko s kozarca in ju ločeno reciklirajte: kozarček v steklo, nalepko v plastiko.
Pokrov je izdelan iz sečnine in se reciklira kot plastika.